SEO for Jobs: Det saknade gränssnittet för Google for Jobs

Alla som någonsin har använt Google for Jobs och försökt publicera en platsannons där vet hur tidskrävande detta kan vara. För en lekman utan IT-bakgrund blir detta snabbt en olöslig uppgift. Det grundläggande kravet för en publicering är att webbplatsen uppfyller Googles krav. Vanligtvis är detta inte fallet, men kan kontrolleras med hjälp av testverktyg.

Men det kan vara så enkelt: Via ett webbformulär lämnas nödvändig information som logotyp, arbetstitel och beskrivning. När du har skickat in ditt jobberbjudande publiceras det direkt på Google for Jobs - precis som programvarulösningen SEO for Jobs lovar.

Bakgrund

I Google Search finns det väldigt få sätt att skicka information direkt till Google. Google my Business är ett av undantagen. Där kan du ange information om ditt lokala företag och skicka den till Google. Detta är dock inte möjligt med Google for Jobs - här används samma mekanism som på vanliga webbplatser: Krypning och indexering. Google söker kontinuerligt igenom internet för att hitta nyheter och tar med dem i indexet. Endast det som finns i Googles index kan visas i sökresultaten. Detta gäller även för resultat på Google för jobb - till skillnad från vanliga webbplatser måste dock ytterligare villkor uppfyllas för jobbannonser. För att Google till exempel ska kunna se att det är en jobbannons måste korrekta schemadata lagras, som är osynliga för den vanliga besökaren.

Det blir snabbt tydligt att en programmerare är nödvändig eller att specialiserade lösningar bör användas.

Inmatningsmask för Google for Jobs

En sådan lösning, som utvecklats särskilt för Google for Jobs, är SEO for Jobs:

"Ny teknik kan vara mycket kraftfull och vända upp och ner på hela branscher. Samtidigt är de ofta komplexa och svåra att få tillgång till för allmänheten. Med SEO for Jobs gör vi Googles platsannonser lätta att använda för alla, även utan en stor budget", säger Patrick Schmidt, grundare av SEO for Jobs.

Idén är mycket enkel: Som man känner till från konventionella jobbannonser på nätet ska jobbannonser läggas ut på Google for Jobs via en inmatningsmask. Det är precis vad SEO for Jobs har tagit med sig på marknaden som den första tyska leverantören. Via en online-åtkomst kan företag lägga ut platsannonser på Google for Jobs - utan att behöva anpassa webbplatsen.

Det som ser enkelt ut för användaren är komplicerat under huven. Leverantören skickar jobbannonserna till Google och ser till att de indexeras. Vi tar också hand om länkning av företagets logotyp och vidarebefordrar potentiella kandidater till företagets webbplats.

Über einen Online Editor lassen sich Stellenanzeigen bei Google for Jobs veröffentlichen. Dies ist von Haus aus nicht möglich sondern bedarf normalerweise eine Anpassung der eigenen Webseite.
Über einen Online Editor lassen sich Stellenanzeigen bei Google for Jobs veröffentlichen. Dies ist von Haus aus nicht möglich sondern bedarf normalerweise eine Anpassung der eigenen Webseite.

Ett steg till

Vissa jobbannonser som Xing och LinkedIn har också integrerat gränssnitt till Google for Jobs. Om en platsannons publiceras där publiceras den automatiskt även på Google for Jobs.

"Men det är just det som är problemet", säger Schmidt, "för det mesta genereras informationen för Google automatiskt, vilket sedan blir synligt genom till exempel felaktig formatering."

Han säger också att det är praktiskt taget omöjligt att optimera specifikt för Google för att förbättra rankningen. Å ena sidan har detta det mycket enkla skälet att ingen separat information kan lagras för Google och å andra sidan saknas helt enkelt information för optimering.

Mjukvarulösningen från Hamburg erbjuder avancerade användare även funktioner för analys och optimering av platsannonser med Google. Samtal och nyckelord lagras tydligt på kontot och kan användas för att kontinuerligt förbättra rankningen - för precis som vid vanlig webbsökning måste man först få fram en bra positionering.

Slutsats

SEO for Jobs är ett alternativ som du förr eller senare kommer att stöta på när du söker på Google for Jobs. Huruvida det är rätt eller inte måste avgöras från fall till fall. Genom fri tillgång kan alla göra sig en bild av systemet.

Vill du prova Google för jobb? Skapa ett kostnadsfritt konto nu.

Samråd utan förpliktelse

Vi hjälper dig gärna med råd och stöd för att lista dina jobbannonser på Google for Jobs och utnyttja deras fulla potential.

Patrick Schmidt
Expert på Google-jobb
Få icke-bindande råd nu. Vi ringer också gärna upp dig - skriv bara ett kort meddelande.
Begär en återkallelse
Alla uppgifter överförs krypterade.

Det fungerade

Vi återkommer till dig senast på Om det är mer brådskande kan du nå oss på följande adress +1 (805) 324-7981 nås.

Registrera dig gratis

Skapa ett kostnadsfritt konto nu och skapa din första jobbannons utan några förpliktelser.

Patrick Schmidt
Expert på Google-jobb
Få en icke-bindande konsultation nu.
Registrera dig gratis
Alla uppgifter överförs krypterade.

Gratis kontroll

Kontrollera på några sekunder om dina jobbannonser är redo för Google for Jobs.

Grattis! Du är redan utmärkt förberedd för Google for Jobs.
Kontrollera nu
Alla uppgifter överförs krypterade.

Testresultat

Förhandsgranskningen är laddad ...
Visa resultatet
Tillgänglighet
En bra start. Din platsannons är lätt tillgänglig med en laddningstid på sek.
Tillgänglighet
Kontrollera länken , eftersom den inte är tillgänglig.
Innehållet är läsbart
Grunden har skapats. Innehållet i platsannonsen är maskinläsbart.
Innehållet är läsbart
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi tyvärr inte kontrollera om innehållet är läsbart.
Redo för Google för jobb
Grattis - jobbannonsens schemadata är tillgänglig. Detta gör det möjligt för Google for Jobs att lista platsannonsen.
Redo för Google för jobb
Din platsannons är inte redo för Google för jobb. Förbered dig nu
Redo för Google för jobb
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi inte kontrollera om det finns matchande schemadata.
Jobbsökare tillgängliga
En bra start. Jobbannonser för "" söks aktivt av intresserade på Google for Jobs.
Publicering möjlig
Det är möjligt att publicera platsannonser i avsnittet "".
Registrera dig nu
Skapa ditt konto nu och få 10 % rabatt på alla paket. På så sätt kan du dra full nytta av potentialen hos Google for Jobs.
' tillbaka
Alla uppgifter överförs krypterade.
Gratis arbetsgivarprofil
Skapa din arbetsgivarprofil nu utan förpliktelser och utan kostnad.
Nästa ...