Hjälp och stöd

Introduktion

Här hittar du alla viktiga frågor och svar om SEO for Jobs. För att kunna använda SEO for Jobs måste du ha en Skapa ett kostnadsfritt konto.

Hur mycket kostar det att installera? [8b400a17]

SEO for Jobs är ett självbetjäningsverktyg. Det innebär att det förutom de månatliga licensavgifterna inte finns några ytterligare installationsavgifter. Månadskostnaden varierar beroende på vilket paket du väljer. Ta en titt på Prisöversikt på webbplatsen.

Vilka paket finns tillgängliga? [5b5907d0]

Våra paket skiljer sig främst åt när det gäller antalet tillgängliga jobbannonser och varaktigheten. Basic-paketet innehåller 5 jobbannonser, Business-paketet 25 jobbannonser och Enterprise-paketet ett obegränsat antal jobbannonser.

Du kan också välja mellan en minimitid på en månad och en minimitid på ett år.

Vi erbjuder ett paket för företag av alla storlekar. lämpligt paket.

Kan jag ändra mitt paket? [99310a73]

När du väl har valt ett paket kan du också anpassa det till dina behov senare. Du kan när som helst uppgradera till nästa större paket eller byta till en längre minimiperiod. Det är också möjligt att när som helst lägga till ytterligare platsannonser. En nedgradering är alltid möjlig i slutet av minimiperioden.

Hur kan jag ändra mitt paket? [c5270bd8]

För att ändra ditt nuvarande paket följer du stegen nedan:

 • Logga in på SEO för jobb

 • I menyn uppe till höger klickar du på "Företag".

 • I menyn till vänster klickar du på "Paket och betalning".

 • I avsnittet Paket väljer du ditt nuvarande paket

 • Välj ett annat paket

 • Följ dialogen till slutet

Förnyas mitt paket automatiskt? [4d5c0fc7]

Vi erbjuder våra tjänster uteslutande i en prenumerationsmodell. Detta innebär att ditt paket förnyas tills det avbokas. Anledningen till detta är att SEO för jobb får sin fulla effekt när det används på lång sikt - på samma sätt som SEO för webbplatser.

Hur beräknas termen? [2a360eaa]

Beräkningen av den minsta längden baseras på bokningstidpunkten.

Behöver min webbplats anpassas? [f9520d94]

Om du lägger ut dina jobb på Google for Jobs via SEO for Jobs behöver du inte göra några ändringar på din webbplats.

Måste mina platsannonser också finnas på min webbplats? [be061a9f]

Det är absolut inget problem om dina jobbannonser inte finns på din webbplats. Du kan helt enkelt använda vår tjänst Publicera jobb på Google for Jobs.

Behöver jag en webbplats för att använda Google för jobb? [2d7618c5]

SEO for Jobs erbjuder även kunder som inte har någon webbplats möjligheten att publicera platsannonser på Google for Jobs.

Hur kan jag skapa en platsannons? [571a100a]

För att skapa en platsannons behöver du en SEO för jobbkonto.

När du har loggat in ser du direkt masken för att skapa en platsannons. Ange informationen om din platsannons så fullständigt som möjligt. Glöm inte att spara.

För att publicera annonsen trycker du på knappen "Publicera". Publicerade jobbannonser är markerade med grönt i listan. De jobbannonser som är i utkast är markerade med grått.

När du har skapat en platsannons på SEO for Jobs måste du skicka den till Google via knappen
När du har skapat en platsannons på SEO for Jobs måste du skicka den till Google via knappen

Tips: Du kan skapa så många jobbannonser som du vill på ditt konto. Begränsningen gäller endast publicerade jobb. På så sätt kan du redan nu förbereda framtida jobb och sedan publicera dem vid behov.

Var publiceras mina platsannonser? [c570132e]

Dina jobbannonser publiceras på Google for Jobs. Öppna Google för jobb:

 • Besök Google

 • Sök till exempel på "lediga jobb nära dig" eller "projektledare Hamburg".

 • Du ser då en blå ruta med rubriken "Jobb".

 • Om du klickar på den blå rutan öppnas en ny vy. Detta är Google 4 Jobs

Google for Jobs integreras i den vanliga Google-sökningen. Den känner automatiskt igen att det är en jobbsökning och visar Google Jobbox.
Google for Jobs integreras i den vanliga Google-sökningen. Den känner automatiskt igen att det är en jobbsökning och visar Google Jobbox.

Hur lång tid tar det att publicera mina platsannonser? [ef5f182e]

Innan dina jobbannonser publiceras på Google for Jobs måste de indexeras av Google. Eftersom SEO for Jobs är särskilt utformad för Google for Jobs tar publiceringen vanligtvis mellan några minuter och några timmar.

Varför hittar jag inte min platsannons? [c4611235]

I redaktören har du möjlighet att formulera jobberbjudanden och publicera dem vid en senare tidpunkt. Om du inte hittar ditt jobb, kontrollera om du har publicerat en platsannons.

Se till att din platsannons verkligen publiceras.
Se till att din platsannons verkligen publiceras.
När du har publicerat din platsannons kan du hitta din platsannons på Google for Jobs via den här länken.
När du har publicerat din platsannons kan du hitta din platsannons på Google for Jobs via den här länken.

Hur är knappen "Tillämpa på" märkt? [0c131488]

Varje platsannons på Google for Jobs har en "Ansök till-knapp" (ofta kallad Google Jobs Apply Button ). Den kommer att märkas med det företagsnamn som finns på ditt konto. När du lägger ut din första jobbannons kan det ta ett tag innan knappen visas korrekt. Som regel visas den korrekta etiketten efter 24 timmar.

En s.k. Apply-knapp visas i varje G4J-annons. Denna knapp leder till den ursprungliga webbplatsen för platsannonsen. Etiketten tilldelas automatiskt av Google.
En s.k. Apply-knapp visas i varje G4J-annons. Denna knapp leder till den ursprungliga webbplatsen för platsannonsen. Etiketten tilldelas automatiskt av Google.

Varför visas inte min logotyp? [01c50dab]

Du har möjlighet att lägga till en logotyp till varje platsannons. Kontrollera först om logotypen är lagrad i redigeringsverktyget. Om en färgad ruta med ditt företags första bokstav fortfarande visas i Google för jobb har Google ännu inte indexerat din logotyp och tilldelat den till ditt konto. I undantagsfall kan det ta upp till två veckor innan logotypen är korrekt länkad. Detta är dock en engångsföreteelse. När länken är etablerad kan du använda logotypen direkt i nästa jobbannons i framtiden.

En separat logotyp kan sparas för varje platsannons. Logotypen visas på Google for Jobs i listan och i den detaljerade vyn.
En separat logotyp kan sparas för varje platsannons. Logotypen visas på Google for Jobs i listan och i den detaljerade vyn.

Tips: Logotypen på Google for Jobs visas ibland endast i mycket liten skala (40 x 40 px), så se till att logotypen syns tydligt även i litet format. Även om logotypen endast visas i liten skala på Google Jobs bör du ändå ladda upp en storlek på 600px x 600px.

Kan jag lägga ut jobb för olika företag? [d04f1768]

Om du är en rekryteringsbyrå eller om ditt företag består av olika företag kan du lägga ut jobb för olika företag via ett konto. Den enda begränsningen här är märkningen av knappen "Ansök om". Detta är kopplat till kontot. Om knappen också ska märkas individuellt måste du öppna ett separat konto för varje företag.

Kan jag lagra flera platser för en platsannons? [221b18bf]

Google for Jobs tillåter inte att du anger flera platser för en platsannons. Om du måste fylla samma tjänst på flera platser måste du skapa tjänsten flera gånger och ange respektive plats. För att göra detta kan du helt enkelt kopiera ett befintligt jobb med hjälp av kopieringsfunktionen.

Hur man kopierar en platsannons [37240f5a]

Ofta skiljer sig jobbannonser bara minimalt från varandra. Du kan helt enkelt kopiera varje platsannons och sedan ändra den. För att göra detta går du tillväga på följande sätt:

 • Välj en platsannons i ditt konto

 • Klicka på "..." i det övre högra hörnet.

 • Välj "Kopiera jobbannons".

Du kan helt enkelt kopiera varje platsannons. Detta förenklar underhållet avsevärt.
Du kan helt enkelt kopiera varje platsannons. Detta förenklar underhållet avsevärt.

Vilka alternativ finns det för analys och utvärdering? [7430157b]

När du har publicerat de första platsannonserna via SEO for Jobs aktiveras den integrerade instrumentpanelen automatiskt. Det kan dröja innan uppgifterna finns här. Så snart tillräckliga data finns tillgängliga kan du i instrumentpanelen se antalet visningar av dina jobbannonser och de sökord som dina jobbannonser hittades med.

Du kan komma åt instrumentpanelen via:

Hur tar jag bort mina annonser från Google? [201b1479]

Din utannonserade tjänst har blivit tillsatt? Grattis!

Du kan själv inaktivera fyllda positioner på ditt konto. Om du använder den hanterade tjänsten kontrollerar vårt system med jämna mellanrum om jobberbjudandet fortfarande finns kvar på din webbplats. Om det inte längre visas där raderas ditt jobb automatiskt från Google.

I allmänhet kan det ta några dagar innan jobbannonsen är helt borttagen från Google for Jobs.

Hur kan jag avbryta? [67c30900]

Om du inte är nöjd med vår tjänst kan du säga upp din prenumeration direkt på ditt konto.

Detta gör du genom att logga in på ditt konto. Välj sedan "Företag" i menyn uppe till höger, välj sedan "Paket och betalning" till vänster och sedan knappen "Avbryt" under ditt paket.

När du har sagt upp din prenumeration förblir den aktiv fram till slutet av perioden. Om du bestämmer dig för något annat har du möjlighet att återaktivera paketet.

Efter uppsägning och när perioden har löpt ut kommer dina aktiva jobb att avaktiveras och raderas från Google for Jobs. Ditt konto kommer dock att förbli aktivt.

Nu kan du helt enkelt pausa ditt paket i stället för att säga upp det.

Pausa ett paket [2d8005e2]

Om du inte har några fler lediga jobb för tillfället kan du helt enkelt pausa ditt paket i stället för att säga upp det direkt.

Hur detta fungerar varierar beroende på hur länge det valda paketet varar. Om du har bokat ett paket med en månadsbetalning kan du pausa i upp till 12 månader. Du kan välja hur många månader du vill pausa på en gång på ditt konto under "Pauspaket". När den valda perioden har löpt ut aktiveras ditt paket automatiskt igen.

Om du har valt ett paket med en årlig löptid kan du pausa i upp till tre månader. När pausmånaderna är slut fortsätter paketet att köras automatiskt.

Du kan när som helst avbryta ditt avbrott om det behövs och fortsätta att använda ditt konto. De återstående dagarna av ledigheten kommer då att krediteras dig. Det bör nämnas att för varje ytterligare paus kan du fortfarande bara välja hela månader och inte enskilda dagar. Om du avbryter avbrottet startar en ny faktureringscykel och du får en ny faktura.

Under Paket och betalning kan du nu också pausa ditt paket.
Under Paket och betalning kan du nu också pausa ditt paket.

Skapa ett konto [3ae506bc]

Du kan skapa ett kostnadsfritt konto när som helst. Följande steg är nödvändiga:

 • Öppna Registreringsformulär

 • Ange nödvändig information

 • Du får direkt tillgång till ditt konto

 • I slutet av registreringsprocessen bekräftar du länken som du får via e-post och anger ett lösenord.

Glömt ditt lösenord [44f50756]

Har du glömt ditt lösenord eller har du ännu inte angett något lösenord? Inga problem:

 • Använd formuläret för att Återställ ditt lösenord

 • Ange den e-postadress som du använde för att skapa kontot.

 • Du kommer att få ett e-postmeddelande med en länk

 • Klicka på länken

 • Ett formulär öppnas där du kan ange ett nytt lösenord.

 • Lösenordet ska vara minst 6 tecken långt och innehålla specialtecken.

Ändra ditt lösenord [3a250702]

Du bör ändra ditt lösenord regelbundet. Så här gör du:

 • Logga in på din SEO för jobbkonto inloggning

 • Välj "Konto" från menyn högst upp.

 • Ange ett nytt säkert lösenord i avsnittet "Ange nytt lösenord".

 • Klicka på "Ange nytt lösenord".

 • Från och med nu kan du bara logga in med ditt nya lösenord.

Ändra din e-postadress [6142089b]

Din e-postadress är nyckeln till ditt SEO for Jobs-konto. Därför bör du alltid hålla den uppdaterad:

 • Logga in på din SEO för jobbkonto

 • Välj "Konto" i menyn ovan

 • I avsnittet "Kontoinformation" kan du ange en ny e-postadress.

 • Klicka på "Spara konto".

 • I framtiden kan du bara logga in med den nya e-postadressen.

Tips: Spara en separat e-postadress för redovisningsavdelningen.

Ändra e-postadress för fakturor [14410f1f]

Du kan spara en separat e-postadress för bokföringsavdelningen. På så sätt skickas alla fakturor direkt till bokföringsavdelningen:

 • Logga in på din SEO för jobbkonto inloggning

 • Välj "Företag" i menyn ovan

 • Välj "Paket och betalning" i den vänstra menyn.

 • Klicka på ditt företag i avsnittet Faktureringsadress.

 • Längst ner i formuläret kan du ange e-postadressen till bokföringsavdelningen.

 • Klicka sedan på "Spara".

Med SEO for Jobs kan du ange en separat e-postadress för bokföring. Alla fakturor skickas sedan som PDF-filer direkt till denna e-postadress.
Med SEO for Jobs kan du ange en separat e-postadress för bokföring. Alla fakturor skickas sedan som PDF-filer direkt till denna e-postadress.

Fakturor [15bd040e]

Alla fakturor skickas till den e-postadress för bokföring som finns sparad i din SEO for Jobs. Dessutom kan du ladda ner alla dina fakturor på ditt konto:

 • Logga in på din SEO för jobbkonto inloggning

 • Välj "Företag" i menyn ovan

 • Välj "Paket och betalning" i menyn till vänster.

 • I avsnittet "Fakturor" hittar du alla fakturor.

 • Klicka på "Ladda ner-knappen" till höger om fakturan för att ladda ner den enkelt.

På ditt SEO for Jobs-konto finns alla fakturor tydligt listade. Dessa kan laddas ner i efterhand om en faktura har försvunnit eller om bokföringsavdelningen begär det.
På ditt SEO for Jobs-konto finns alla fakturor tydligt listade. Dessa kan laddas ner i efterhand om en faktura har försvunnit eller om bokföringsavdelningen begär det.

Faktureringsadress [36f00695]

När du gör en beställning kommer du att bli ombedd att lämna uppgifter för att få en korrekt faktura. Om du har ändrat faktureringsadressen går du tillväga på följande sätt:

 • Logga in på din SEO för jobbkonto inloggning

 • Välj "Företag" från menyn högst upp.

 • Välj "Paket och betalning" i menyn till vänster.

 • Klicka på ditt företag i avsnittet Faktureringsadress.

 • Ett formulär öppnas där du kan ändra all faktureringsinformation.

 • Klicka sedan på "Spara".

Återbetalning [3a0406f1]

Om tjänsten "Att tillhandahålla ett verktyg för att publicera din jobbannons på Google for Jobs" inte är garanterad eller endast tillgänglig med stora begränsningar, kommer du naturligtvis att erbjudas en snabb och okomplicerad återbetalning. I sådana fall är det också möjligt att säga upp ditt avtal före utgången av det ordinarie datumet. Kontakta oss gärna för detta: team@seo-for-jobs.com.

Observera följande begränsningar för återbetalningar: Vi på SEO for Jobs gör vårt bästa för att publicera dina platsannonser på bästa möjliga sätt. Googles rätt att fritt ordna placeringen av innehållet på sin egen plattform "Google for Jobs" och att göra ändringar när som helst är oförändrad för oss. För att ändå skapa en optimal publicering av din platsannons för dig är det fördelaktigt att du orienterar dig om de personliga rekommendationer som finns tillgängliga i verktyget.

På grund av den sökande marknaden, som vi inte kan påverka, och den därmed sammanhängande reaktionen på din platsannons, kan vi inte garantera några uttryckliga svar på dina platsannonser. Mycket specialiserade jobb eller jobb som är förknippade med mycket många sökfrågor kan leda till ett lägre antal interaktioner med din platsannons.

Observera att om du inte använder (inte har publicerat) ett aktivt bokat paket kan ingen återbetalning garanteras. I sådana fall kan du naturligtvis kontakta vårt supportteam på SEO for Jobs, som gärna ger dig råd och rekommendationer om hur du kan få ut det mesta av ditt paket.

Betalningsmetoder [299505ab]

På SEO for Jobs har du för närvarande följande betalningsalternativ

 • Betalning med kreditkort

 • Betalning med Paypal

 • Betalning via faktura (inte tillgängligt i alla länder)

 • Betalning via autogiro (inte tillgängligt i alla länder)

 • Betalning med Apple Pay (inte tillgängligt i alla länder)

 • Betalning med Google Pay (inte tillgängligt i alla länder)

Du kan också när som helst ändra din önskade betalningsmetod.

 • Logga in på din SEO för jobbkonto inloggning

 • Välj "Företag" från menyn högst upp.

 • I menyn till vänster väljer du "Paket och betalning".

 • I avsnittet "Betalningsmetod" kan du välja mellan de tillgängliga betalningsmetoderna.

 • Ändra betalningsmetod i enlighet med detta

 • Klicka på "Spara".

Tips: Sätt in ditt kreditkort för att minska det manuella arbetet.

Vill du prova Google för jobb? Skapa ett kostnadsfritt konto nu.

Samråd utan förpliktelse

Vi hjälper dig gärna med råd och stöd för att lista dina jobbannonser på Google for Jobs och utnyttja deras fulla potential.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få icke-bindande råd nu. Vi ringer också gärna upp dig - skriv bara ett kort meddelande.
Begär en återkallelse
Alla uppgifter överförs krypterade.

Det fungerade

Vi återkommer till dig senast på Om det är mer brådskande kan du nå oss på följande adress +44 20 4571 7688 nås.

Registrera dig gratis

Skapa ett kostnadsfritt konto nu och skapa din första jobbannons utan några förpliktelser.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få en icke-bindande konsultation nu.
Registrera dig gratis
Alla uppgifter överförs krypterade.

Gratis kontroll

Kontrollera på några sekunder om dina jobbannonser är redo för Google for Jobs.

Grattis! Du är redan utmärkt förberedd för Google for Jobs.
Kontrollera nu
Alla uppgifter överförs krypterade.

Testresultat

Förhandsgranskningen är laddad ...
Visa resultatet
Tillgänglighet
En bra start. Din platsannons är lätt tillgänglig med en laddningstid på sek.
Tillgänglighet
Kontrollera länken , eftersom den inte är tillgänglig.
Innehållet är läsbart
Grunden har skapats. Innehållet i platsannonsen är maskinläsbart.
Innehållet är läsbart
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi tyvärr inte kontrollera om innehållet är läsbart.
Redo för Google för jobb
Grattis - jobbannonsens schemadata är tillgänglig. Detta gör det möjligt för Google for Jobs att lista platsannonsen.
Redo för Google för jobb
Din platsannons är inte redo för Google för jobb. Förbered dig nu
Redo för Google för jobb
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi inte kontrollera om det finns matchande schemadata.
Jobbsökare tillgängliga
En bra start. Jobbannonser för "" söks aktivt av intresserade på Google for Jobs.
Publicering möjlig
Det är möjligt att publicera platsannonser i avsnittet "".
Registrera dig nu
Skapa ditt konto nu och få 10 % rabatt på alla paket. På så sätt kan du dra full nytta av potentialen hos Google for Jobs.
' tillbaka
Alla uppgifter överförs krypterade.
Gratis arbetsgivarprofil
Skapa din arbetsgivarprofil nu utan förpliktelser och utan kostnad.
Gå till