Översikt över instrumentpanelen

För att optimera dina platsannonser och deras listning på Google for Jobs ger vår Analytics Dashboard dig möjlighet att få en permanent överblick över dina resultat.

Information om klick, leads, nyckelord och andra användbara utvärderingar gör det möjligt för dig att spåra dina jobbannonser.

Min instrumentpanel

Allt i en överblick

För att hålla jämna steg med konkurrenterna och samtidigt få ut mer av Google for Jobs kan du med ditt SEO for Jobs-konto göra en permanent och användbar utvärdering av redan insamlade uppgifter om dina jobbannonser.

Från söktermer till utlysningar i andra länder, intressanta detaljer om ditt konto görs tillgängliga för dig och sammanfattas tydligt. Ingen mer tråkig övervakning av ditt konto, bara ett enkelt klick och allt är omedelbart synligt!


Håll därför ett öga på din instrumentpanel då och då - särskilt söktermer är relevanta för att göra dina platsannonser mer synliga för sökande. Om sökord och jobbtitlar stämmer överens ökar sannolikheten att din platsannons omedelbart uppmärksammas.

räckvidd i form av intryck och positionering

Hur väl jobbannonser fungerar beror främst på den aktuella efterfrågan på det utannonserade jobbet - en faktor som inte kan påverkas. Vad som däremot kan påverkas är presentationen av din platsannons på Google for Jobs, som också bidrar till i vilken utsträckning din annons når arbetssökande.

Det är viktigt att se hur många visningar dina jobbannonser har haft hittills och på vilken genomsnittlig position i Google for Jobs ranking dina jobb har listats. Den här informationen visar dig om några ändringar behöver göras, men också vilka framsteg som har gjorts genom optimeringar som redan har genomförts.

Du kan se framgångar i rankingen om antalet på positionen är mycket lågt eller helt enkelt om toppen av grafen är placerad högre upp. Låt dig dock inte irriteras av tillfälliga svängningar, eftersom positionen ofta beror på den aktuella algoritmen.

När det gäller visningar, till skillnad från rankningen, är en högre siffra bättre. Antalet visningar kan också ökas genom att placera ytterligare annonser.

Nyckelord som nyckeln till framgång

Alla jobbannonser som annonserar samma jobb använder inte samma titel. Detsamma gäller för sökande som söker samma jobb men väljer alternativa titlar. Det är därför inte alltid lätt att välja den perfekta jobbtiteln.

För att hjälpa dig att veta vilka sökord som ofta används för att upptäcka din platsannons visas en nyckelordsanalys i din instrumentpanel. Relevanta söktermer högst upp gör att du kan sätta dig in i de sökandes situation och visa nya alternativ för att optimera dina befintliga titlar. Du kan också använda våra optimeringstips. Där hittar du allt du behöver veta om hur du väljer en jobbtitel!


Är du en företagskund eller en företagskund? Använd dessutom nyckelordsanalysen för att hitta förnuftiga titelvarianter för dina platsannonser.

Jubättre de valda titlarna matchar de arbetssökandes sökord, desto större är sannolikheten att din platsannons hamnar högre upp i Google for Jobs-rankningen.

Har vi väckt ditt intresse? Uppgradera helt enkelt ditt paket i ditt SEO for Jobs-konto och börja använda titelvarianter redan idag!

Jag deltar i Google for Jobs-tävlingen - hur går det för mig?

På grund av den ständigt växande omfattningen av Google for Jobs är det inte ovanligt att liknande företag konkurrerar om nya sökande på arbetsmarknaden. Särskilt listning spelar en viktig roll i detta avseende för att sticka ut bland de många företagen till arbetssökande.

Förutom information om räckvidden för dina platsannonser visar instrumentpanelen därför också hur bra ditt företag presterar i jämförelse med liknande företag med de platsannonser det publicerar.

På en skala från 0 till 100 % använder vårt system insamlade uppgifter för att bedöma din nuvarande prestation. Din tillväxtpotential kan också kännas igen genom färgerna på skalan. Följande gäller: Grön för "Allt i det gröna området" och röd för "Varning! Behov av optimering". Undvik den röda zonen genom att alltid hålla ett öga på dina personliga rekommendationer.

Elektroniska anordningar

För att få bättre räckvidd är det förutom att analysera nyckelord också bra att ta reda på hur den önskade målgruppen beter sig när den söker jobb. De söktermer som redan nämnts kan ge en indikation på vilka elektroniska apparater som används. Kortare söktermer tyder snarare på att man använder en smartphone, medan mer exakt formulerade söktermer pekar på att man använder en dator.

Frågetecknet om vilken elektronisk enhet som jobbannonserna troligen bör anpassas till kan också lösas ganska enkelt utan större eftertanke. Vårt system visar dig den procentuella fördelningen av visningarna av dina platsannonser på smartphone, surfplatta och dator. På så sätt kan du specifikt anpassa dina annonser till den önskade målgruppen.

Global räckvidd

Vanligtvis är det bästa stället att nå arbetssökande i ditt närområde och de omkringliggande städerna. Det är dock alltid möjligt att personer utanför ditt område får kännedom om dina annonser. Med en riktad sökning kan du visa jobbannonser från hela världen , även om de bara publiceras lokalt.

Du kan kontrollera var och hur ofta dina platsannonser har ropats upp i översikten under punkten "Länder". Ta en titt på världskartan eller siffrorna till höger.

Slutsats

Utvärderings- och rapporteringsfunktionen i ditt SEO for Jobs-konto gör det enkelt för dig att kontrollera hur dina jobbannonser fungerar och visar hur du kan presentera ditt företag bättre.

Både påverkan av optimeringar och användningen av den automatiska importfunktionen i instrumentpanelen visar positiva resultat.

Kontrollera din instrumentpanel regelbundet och använd informationen för att kontinuerligt förbättra din rekryteringskampanj på Google for Jobs!

Min instrumentpanel

Vill du prova Google för jobb? Skapa ett kostnadsfritt konto nu.

Samråd utan förpliktelse

Vi hjälper dig gärna med råd och stöd för att lista dina jobbannonser på Google for Jobs och utnyttja deras fulla potential.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få icke-bindande råd nu. Vi ringer också gärna upp dig - skriv bara ett kort meddelande.
Begär en återkallelse
Alla uppgifter överförs krypterade.

Det fungerade

Vi återkommer till dig senast på Om det är mer brådskande kan du nå oss på följande adress +44 20 4571 7688 nås.

Registrera dig gratis

Skapa ett kostnadsfritt konto nu och skapa din första jobbannons utan några förpliktelser.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få en icke-bindande konsultation nu.
Registrera dig gratis
Alla uppgifter överförs krypterade.

Gratis kontroll

Kontrollera på några sekunder om dina jobbannonser är redo för Google for Jobs.

Grattis! Du är redan utmärkt förberedd för Google for Jobs.
Kontrollera nu
Alla uppgifter överförs krypterade.

Testresultat

Förhandsgranskningen är laddad ...
Visa resultatet
Tillgänglighet
En bra start. Din platsannons är lätt tillgänglig med en laddningstid på sek.
Tillgänglighet
Kontrollera länken , eftersom den inte är tillgänglig.
Innehållet är läsbart
Grunden har skapats. Innehållet i platsannonsen är maskinläsbart.
Innehållet är läsbart
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi tyvärr inte kontrollera om innehållet är läsbart.
Redo för Google för jobb
Grattis - jobbannonsens schemadata är tillgänglig. Detta gör det möjligt för Google for Jobs att lista platsannonsen.
Redo för Google för jobb
Din platsannons är inte redo för Google för jobb. Förbered dig nu
Redo för Google för jobb
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi inte kontrollera om det finns matchande schemadata.
Jobbsökare tillgängliga
En bra start. Jobbannonser för "" söks aktivt av intresserade på Google for Jobs.
Publicering möjlig
Det är möjligt att publicera platsannonser i avsnittet "".
Registrera dig nu
Skapa ditt konto nu och få 10 % rabatt på alla paket. På så sätt kan du dra full nytta av potentialen hos Google for Jobs.
' tillbaka
Alla uppgifter överförs krypterade.
Gratis arbetsgivarprofil
Skapa din arbetsgivarprofil nu utan förpliktelser och utan kostnad.
Gå till