Flexibla tillämpningsalternativ

SEO for Jobs erbjuder dig som företag, förutom att länka till din egen webbplats, ytterligare tre ansökningsalternativ för hur kandidater kan ansöka till din platsannons för att generera så många sökande som möjligt till ditt företag.

Testa nu

Användningsalternativen i en överblick

 • Vidarebefordran till företagets webbplats (rekommendation)

 • Jobbannons i PDF-format

 • Öppna e-postprogrammet

 • Snabb tillämpning

Varje företag har olika krav, möjligheter och kapacitet. För att hjälpa dig att välja det bästa ansökningsförfarandet för ditt jobberbjudande har vi nedan sammanfattat och listat alla fördelar och särdrag för varje alternativ.

Vidarebefordran till företagets webbplats

Med det här ansökningsalternativet skickas den potentiella kandidaten vidare till ditt företags webbplats via en länk som du har tillhandahållit, där han eller hon kan ringa upp jobberbjudandet igen eller skickas direkt till ett ansökningsformulär.

Fördelarna

 • Arbetserbjudandet kan förklaras i detalj igen.

 • Du kan utforma din egen ansökningsprocess eller vägleda sökande genom din befintliga ansökningsprocess.

 • De sökande kan få mer information om ditt företag

 • Webbplatsen får fler besök, vilket kan leda till en högre placering i Google.

Vi rekommenderar att du skickar vidare till respektive företags webbplats, eftersom det ger dig som arbetsgivare ytterligare en möjlighet att presentera det erbjudna jobbet i detalj. Dessutom kan du uppmärksamma andra jobberbjudanden, om sådana finns, och på så sätt få ett större antal sökande.

Du har också möjlighet att vägleda sökande genom den befintliga ansökningsprocessen på din egen webbplats. En annan fördel med att söka på din egen webbplats är att du kan inkludera verktyg som bilder eller videor i din platsannons, vilket kanske redan ger kandidaterna en första inblick i ditt företag och det beskrivna jobbet.

När du utformar layouten för din platsannons har du också möjlighet att ta med ditt företags personliga prägel, till exempel färger eller typsnitt. Eftersom alla jobberbjudanden på Google ser likadana ut är detta ett bra tillfälle att sticka ut från andra företag.


Jobbannons i PDF-format


Med en platsannons som PDF visas en PDF-fil för den sökande när han/hon ringer upp din länk, där du har möjlighet att utforma den fritt och återigen beskriva det jobb som du erbjuder i detalj.

Fördelarna

 • Gratis layout av din PDF-fil

 • Du kan infoga så många sidor som du vill

 • Ansökningarna finns ofta redan i PDF-format och kan därför laddas upp direkt.

En platsannons i PDF-format är ett bra alternativ om ditt företag inte har någon egen webbplats. Detta ger dig möjlighet att utforma PDF-filen enligt dina egna idéer, du kan formulera din platsannons mer detaljerat och du har också möjlighet att presentera ditt företag på detta sätt.

Nackdelarna

 • PDF-filer är inte optimerade för mobiltelefoner

 • Du kan inte integrera länkar

Om en PDF-fil endast kan laddas ner kan det vara ett hinder för kandidater som stöter på din platsannons i sin mobiltelefon. Oftast är PDF-formatet inte konstruerat för mobiltelefoner, så potentiella kandidater måste zooma in texten, vilket kan leda till kvalitetsförlust och göra texten oigenkännlig.

Öppna e-postprogrammet

Om du har beslutat att använda e-postprogrammet som ett ansökningsalternativ för dig själv, öppnas e-postfönstret omedelbart för den sökande efter att länken har öppnats, med den e-postadress som du har angett som mottagare.

Fördelarna

 • Ansökan är snabb och okomplicerad

 • De sökande behöver inte ägna mycket tid åt att

När det gäller detta ansökningsalternativ bör man dock komma ihåg att inte alla datorer eller mobiltelefoner har ett e-postprogram som öppnas automatiskt och att dessa kandidater därför inte har möjlighet att ansöka om din platsannons.

Snabb tillämpning

Snabbansökan är ett enkelt sätt för kandidater att svara på din platsannons. Om du inte har någon egen webbplats som kan nås av kandidater, kommer SEO for Jobs att omdirigera de potentiella kandidaterna till en fördefinierad sida där ditt jobberbjudande visas igen och kandidaterna kan ansöka.

Fördelarna

 • Användarvänlig

 • Inga stora utgifter för dig och kandidaterna

 • Högre antal sökande på grund av mindre ansträngning

En snabbansökan ger dig som företag chansen att lära känna kandidaterna i deras korta ansökningar på bara några få ögonblick. Det innebär att du som företag snabbt kan avgöra om kandidaten passar dig och om du vill lära känna honom eller henne bättre, eller om han eller hon inte passar in i din önskade profil, utan att behöva investera mycket tid. Kandidatens ansökan vidarebefordras till den e-postadress som du använde för att registrera dig hos SEO for Jobs.

Slutsats om de olika tillämpningsalternativen

SEO for Jobs erbjuder dig fyra olika alternativ för att placera din platsannons, som alla har sina egna fördelar och, i förekommande fall, nackdelar.

Efter den här artikeln kommer du förhoppningsvis att kunna analysera exakt vilket ansökningsalternativ som passar bäst för ditt företag och din platsannons och därmed välja det bästa möjliga erbjudandet för dig.

Om du vill skapa största möjliga räckvidd och antal sökande rekommenderar SEO for Jobs att du skickar de sökande vidare till din egen företagswebbplats. Detta ger dig frihet att återigen anpassa din platsannons, du kan följa ansökningsprocessen och ökar kännedomen om din egen webbplats.

Om du som företag inte har någon egen webbplats, men det ändå är viktigt för dig att ange all nödvändig information om ditt företag och du vill utforma din platsannons själv, rekommenderar SEO for Jobs ansökningsalternativet som PDF.

Programmet för ansökan via e-post är ett bra val för alla företag som vill att det ska vara okomplicerat och snabbt både för sina sökande och för dem själva.

Snabbapplikationen är ett bra val om du vill att den ska vara lika tidskrävande och användarvänlig som e-postapplikationen, men det är ändå viktigt för dig att din platsannons återigen visas på en separat sida.

Skapa ditt kostnadsfria konto

Skapa ditt kostnadsfria användarkonto nu med några få klick och i nästa steg skapar du din arbetsgivarprofil, som också är gratis, för att prova våra flexibla ansökningsalternativ för dina jobbannonser.


Skapa ett kostnadsfritt konto nu
Alla uppgifter överförs krypterade.
Vill du prova Google för jobb? Skapa ett kostnadsfritt konto nu.

Samråd utan förpliktelse

Vi hjälper dig gärna med råd och stöd för att lista dina jobbannonser på Google for Jobs och utnyttja deras fulla potential.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få icke-bindande råd nu. Vi ringer också gärna upp dig - skriv bara ett kort meddelande.
Begär en återkallelse
Alla uppgifter överförs krypterade.

Det fungerade

Vi återkommer till dig senast på Om det är mer brådskande kan du nå oss på följande adress +44 20 4571 7688 nås.

Registrera dig gratis

Skapa ett kostnadsfritt konto nu och skapa din första jobbannons utan några förpliktelser.

Julia Weber
Expert på Google-jobb
Få en icke-bindande konsultation nu.
Registrera dig gratis
Alla uppgifter överförs krypterade.

Gratis kontroll

Kontrollera på några sekunder om dina jobbannonser är redo för Google for Jobs.

Grattis! Du är redan utmärkt förberedd för Google for Jobs.
Kontrollera nu
Alla uppgifter överförs krypterade.

Testresultat

Förhandsgranskningen är laddad ...
Visa resultatet
Tillgänglighet
En bra start. Din platsannons är lätt tillgänglig med en laddningstid på sek.
Tillgänglighet
Kontrollera länken , eftersom den inte är tillgänglig.
Innehållet är läsbart
Grunden har skapats. Innehållet i platsannonsen är maskinläsbart.
Innehållet är läsbart
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi tyvärr inte kontrollera om innehållet är läsbart.
Redo för Google för jobb
Grattis - jobbannonsens schemadata är tillgänglig. Detta gör det möjligt för Google for Jobs att lista platsannonsen.
Redo för Google för jobb
Din platsannons är inte redo för Google för jobb. Förbered dig nu
Redo för Google för jobb
Eftersom länken inte är tillgänglig kan vi inte kontrollera om det finns matchande schemadata.
Jobbsökare tillgängliga
En bra start. Jobbannonser för "" söks aktivt av intresserade på Google for Jobs.
Publicering möjlig
Det är möjligt att publicera platsannonser i avsnittet "".
Registrera dig nu
Skapa ditt konto nu och få 10 % rabatt på alla paket. På så sätt kan du dra full nytta av potentialen hos Google for Jobs.
' tillbaka
Alla uppgifter överförs krypterade.
Gratis arbetsgivarprofil
Skapa din arbetsgivarprofil nu utan förpliktelser och utan kostnad.
Gå till